Del 29 de maig al 2 de juny l’alumnat de 4t d’ESO va participar en l’Entorn d’Aprenentatge del Canigó. Un viatge a la Catalunya Nord, de la mà del professorat de l’EdA, on es barreja la memòria històrica, la natura i la literatura.
En aquest projecte de recerca, l’alumnat porta a terme diverses activitats com la visita al MUME (Museu Memorial de l’Exili), travessa la frontera resseguint els passos de l’exili durant la Guerra Civil i visita l’Abadia de Sant Miquel de Cuixà on recorda Pau Casals i el seu Cant dels Ocells.
En una excursió per la falda del Canigó, l’alumnat s’endinsa en els poemes de Jacint Verdaguer i desgrana el seu poema “Canigó” mentre experimenta la relació entre territori, natura, excursionisme i poesia.
Finalment, s’endinsa dins la geologia amb la visita a la Cova de les Grans Canaletes, on aprèn com es generen les concrecions de roca calcària.
L’alumnat acaba l’estada amb la visita a Cotlliure, i el seu castell-presó i s’acomiada de l’entorn amb la visita a la tomba de Machado.
Teniu un petit reportatges de l’experiència a les nostres xarxes socials. Feu-hi un cop d’ull clicant aquí.

CdA del Canigó- 1r diaCdA Canigò – Arribem al MUME 

CdA Canigó - 2n dia CdA Canigó – MUME
CdA Canigó - 3r dia CdA Canigó – Una nit a l’alberg Pau Casals


CdA del CanigóCdA -Visitem l’Abadia de Sant Miquel de Cuixà
 

CdA Canigó CdA Canigó – Un dia molt lúdic
CdA Canigó CdA – Pugem al Canigó