El passat dimarts 20 de gener, l’escriptora MARIA MERCÈ ROCA va visitar el nostre institut per tal de parlar-nos dela seva professió i, sobretot, del seu llibre COM UN MIRATGE, lectura del 1r trimestre dels cursos de 3r.

Ens va contestar un munt de preguntes i en tot moment fou molt amable; ens va obsequiar per a la nostra biblioteca dues de les seves obres dedicades. Aquesta va resultar una activitat molt enriquidora i vam aprendre moltes coses sobre l’ofici d’escriptor i sobre la vida.

La INSTITUCIÓ DE LES LLETRES CATALANES amb el seu programa AUTORS A LES AULES fa possible les trobades dels joves lectors amb els escriptors.

Podeu llegir algunes de les impressions que han escrit els i les alumnes.

VISITA DE MARIA MERCÈ ROCA

Helena Bermúdez. 3rA

Dimarts 20 de gener va venir a l’institut Maria Mercè Roca, l’escriptora del llibre Com un miratge. La Maria Mercè Roca va néixer a Portbou l’any 1958. Està divorciada i té una filla de 14 anys i 2 fills més grans. Tot i que vol continuar escrivint, es vol presentar coma alcaldessa per Girona; ja que com a escriptora no et pots guanyar la vida, el millor és tenir un altre treball.

Abans de començar a escriure era professora de català. Es va adonar que li agradava escriure quan es cartejava amb el seu xicot, quan era jove. Més tard va començar a escriure sobre els seus problemes per allunyar-se’n. Al principi només escrivia novel·les per a adults (la majoria pessimistes) i un dia l’editorial Antaviana li va proposar de fer una novel·la juvenil i ella va acceptar. Actualment també es dedica a escriure contes per a nens petits. El seu primer llibre va ser Ben Estret.

Al llibre “Com un miratge” va escollir com a espai geogràfic Queralbs ja que el coneixia perquè a l’estiu hi llogava una casa i li era més fàcil escriure sobre un lloc conegut. El protagonista no té nom perquè està narrant la història i és difícil que un s’anomeni un mateixen una història. A més els noms marquen molt un personatge ja que com és de Queralbs (un poble català) segurament es diria Joan, Jordi, Pere… però de segur que no es diria Jonathan o Michael ja que no són noms de poble català.

La veritat és que m’ha fet il·lusió conèixer la Maria Mercè Roca i preguntar-li coses. Ha estat una activitat entretinguda i de segur que repetiria.

VISITA DE MARIA MERCÈ ROCA

Xavier Jiménez. 3rA

El dia 20 de gener els cursos de 3r vam assistir a una xerrada de l’escriptora Maria Mercè Roca a la sala d’actes del nostre institut.

Vam parlar sobretot de la seva vida com a escriptora. Ens va explicar que havia escrit un munt de llibres tant per a adults com per a adolescents i contes infantils. Ens va mostrar algunes de les diferents edicions de la novel·la que havíem llegit nosaltres a classe, Com un miratge. Està traduït a l’eusquera, el catellà i el francès .

L’espai geogràfic on transcorre la història que narra el llibre és Queralbs; justament va triar aquest lloc perquè hi anava a estiuejar i estava assabentada del que pensava la gent del poble sobre els estiuejants.

Per mi va estar molt bé la xerrada que ens va oferir Maria Mercè Roca, va ser força completa, tant d’ informació sobre la seva professió com del llibre, personatges etc. Va tocar també una mica el tema de la política; m’hauria agradat que hagués explicat una mica més la seva trajectòria en aquest camp. L’autora es prepara, actualment, per presentar-se com a alcaldessa de Girona per Esquerra Republicana a les properes eleccions municipals.

mmroca01 mmroca02