Ja el vestíbul ens dona la benvinguda a una jornada  de denúncia de les discriminacions que encara actualment pateixen moltes dones a nivell laboral, sexual, esportiu  i en altres  àmbits de la vida. Al nostre institut reivindiquem la coeducació, la igualtat d’aspiracions i d’oportunitats; posem al descobert els sabers de tantes i tantes dones que han estat, i encara ho són, silenciades; usem un llenguatge inclusiu, no sexista i de respecte mutu; reflexionem sobre les moltes discriminacions que pateixen les dones i les nenes d’altres països i cultures com ara l’ablació genital i els matrimonis  infantils i celebrem totes les fites i èxits aconseguits per les dones en tots el camps.

Les fotografies que acompanyen aquesta entrada mostren  els treballs que han fet el i les alumnes:

Les classes de 1r d’ESO han fet un bonic mural que vol homenatjar dones de tots els àmbits i de tots els temps. Moltes pioneres que van haver de trencar sostres.

Els i les alumnes de Visual i Plàstica de 4t d’ESO també han treballat el tema; la il·lustració és una mostra d’aquests treballs.

 

A la classe de 1r de Batxillerat Artístic han fet uns collages molts acolorits a partir de fotografies de nenes de diferents parts del món.

Els i les alumnes de Cultura Audiovisual de 2n de Batxillerat Artístic han fet la seva interpretació de la dona en uns muntatges fotogràfics.

Com cada curs, l’institut participa en l’exposició col·lectiva Art en femení que organitza l’ajuntament de l’Hospitalet (del  7 de març al 7 d’abril a l’Auditori Barradas)

Com a  complement al mural-homenatge  a les dones científiques que van fer els i les alumnes de 3r d’ESO en relació al Dia de la dona i la nena en la ciència ( 11 de febrer) exposem també La taula periòdica de les dones científiques  realitzada per la científica i divulgador Teresa Valdés- Solís, per tal de commemorar el 150è aniversari  de la publicació de Mendeléyev. Cada un dels elements és representat per una dona científica.