Un any més celebrem el DIA DE LA DONA. Com mostren les fotografies, els alumnes de 2n d’ESO i alumnes de francès de l’ESO i  de 3r d’anglès han fet uns  murals  que ens fan  conèixer la importància de moltes dones de tots els temps i diferents àmbits l’obra de les quals, de vegades no prou coneguda, ha fet progressar la humanitat. Es tracta de fer visible el saber  de les dones i reivindicar, un cop més,  les sufragistes, les inventores, les pioneres, les artistes, les investigadores, científiques i tecnòlogues  … absents dels currículums escolars. Malgrat la introducció de la dona en el món universitari i laboral aquestes darreres dècades, moltes carreres continuen masculinitzades i la presència de les dones en els llibres de text és minúscula: tan sols el 7,5% dels referents científics i culturals són dones.

D’altra banda, com tots els cursos l’institut col·labora amb l’exposició col·lectiva que organitza l’ajuntament de L’Hospitalet Art en Femení. En aquesta ocasió els i les alumnes de 1r de batxillerat artístic han fet retrats d’aire “retro” de diferents artistes: dissenyadores, pintores, fotògrafes… com ara Camille Claudel, Coco Chanel, Frida Khalo o Àgata Ruiz de la Prada.

Mariam Rodríguez de 3r A ha escrit aquest poema:   SOC DONA 

   Soc una dona que treballa,    

   soc una dona que s’esforça,

   soc una dona que lluita,

   soc una dona que riu,

   soc una dona que gaudeix,

   soc una dona que viu,

   que té il·lusions, esperances, somnis,

   però també sóc una dona que alguns menyspreen,

   soc una dona que plora,

   soc una dona que jutgen per la forma de vestir,

   d’actuar, de parlar,

   soc una dona que no passeja tranquil·la pels carrers,

   soc una dona que té por,

   soc una dona que intenta sobreviure,

   soc una dona que també és persona.

No deixarem d’encoratjar les nostres alumnes per tal que aspirin  als mateixos estudis i/o ocupacions que els seus companys. 

VOLEM  UNA VERITABLE COEDUCACIÓ