Els quatre cursos de 1r d’ESO de l’Institut Bellvitge vam anar, el 26 de setembre, al Museu de les Matemàtiques (MMACA), ubicat a Palau Mercader de Cornellà de Llobregat.

La sortida, organitzada pel departament de Matemàtiques de l’institut, es vincula al projecte STEAM del nostre centre, que portem a terme en el marc del Projecte d’Innovació Pedagògica STEAM
En primer lloc, vam realizar una gimcana matemàtica i tot seguit vam fer la visita al Museu. Ens ho vam passar molt bé amb la gimcana, en grups de quatre hi vam haver de resoldre proves treballant plegats de forma cooperativa. L’objectiu d’aquesta activitat era obtenir dades, amb la finalitat de poder conèixer la proporció àuria, que demostra el famós dibuix L’home de Vitruvi, de Leonardo da Vinci.

I aquí no es van acabar les sorpreses i curiositats. Amb la posterior visita al Museu vam adonar-nos que la natura és plena … d’enigmes matemàtics!

En definitiva, una jornada per viure les matemàtiques d’una manera diferent i engrescadora i per agafar-les amb més ganes de tornada a l’institut.

Aquí un recull de les fotos de la nostra visita.