El passat 2 de novembre vam tenir la oportunitat de participar amb els alumnes de 1r de batxillerat d’artístic al taller “LA CIUTAT DELS FOTÒGRAFS”.

El taller LA CIUTAT DELS FOTÒGRAFS és una activitat conjunta del MACBA i el CCCB en el marc de Fotografia en curs, un programa d’A Bao A Qu.

L’activitat proposa descobrir, des d’una doble vesant reflexiva i creativa, l’obra de diferents fotògrafs i les seves diferents visions de la ciutat.

El taller es dividia en tres fases:

  • el visionat i anàlisis de fotografies del fons de la col·lecció del CCCB i el MACBA aprofundint en tots aquells elements que formen les imatges, en tot allò que entra dins el marc de la fotografia i el que es queda fora de camp i que cada fotògraf escull de manera molt conscient. A partir d’aquestes imatges es van crear quatre categories fotogràfiques: poètiques (ombres i reflexos), espais buits, passatges i abstraccions i geometries.

  •  exploració fotogràfica dels voltants del MACBA i el CCCB  inspirats en els referents del visionats anteriors. Es van crear quatre grups i cada grup treballava la seva pràctica a partir d’una de les categories comentades, posant també especial èmfasi en les tries essencials de la fotografia (enquadrament, color i composició). Molt interessant el mateix fet de fer fotografies en grup, de manera conjunta i consensuada, decicint la localització, l’enquadrament…

   

  • Finalment, els alumnes van escollir i ordenar les imatges, donant forma així a un projecte fotogràfic on imatge i text fossin inclosos en forma de desplegable. Quines imatges queden fora de la tria? quin és l’ordre més adequat que expressarà millor allò que volem dir? quins són els textos més idonis que ens ajudaran a reforçar la idea?

A mode de cloenda cada grup va presentar als seus companys el resultat final.

L’experiència i els resultats finals han estat increïbles.

Us deixem aquí una petita mostra dels quatre desplegables finals.

Passatges

 

Poètiques (ombres i reflexos)

Abstraccions i geometries

Espais buits