El passat 3 de març vam tenir l’oportunitat de visitar l’exposició “Huellas” d’Humberto Rivas que tenia lloc a l’arxiu fotogràfic de Barcelona.

Va ser una visita d’allò més profitosa. Per grups vam poder veure l’exposició, però també van  elaborar uns petits textos a partir d’una fotografia escollida per posteriorment muntar un petit audiovisual. L’altre part del taller consistia en fer fotografies a la manera d’Humberto Rivas amb una càmera de plaques i revelar-les al laboratori fotogràfic.

Us deixem algunes fotografies del taller, on vam poder comprovar com funciona una càmera de gran format així com revelar les fotografies en un laboratori analògic. D’allò més interessant.

 

L’exposició Huellas. Humberto Rivas està integrada per 53 fotografies realitzades entre 1995 i 2005 que rastregen la geografia buscant escenaris i persones vinculades a la Guerra Civil. Tant els rostres d’aquestes persones com les runes o façanes fan referència a les absències i el temps acumulat. La mirada silenciosa dels  individus i els indrets evoquen la memòria callada. Els alumnes van haver de buscar i retratar paisatges que evoquessin aquesta idea de pas del temps i memòria pels voltants de l’arxiu. Us deixem una mostra de les fotografies que van fer.

   

Algunes imatges dels tallers:

I una mostra dels audiovisuals realitzats a partir dels seus textos