Ens hem presentat al programa d’innovació pedagògica STEAMcat, perquè compartim amb el Departament d’Ensenyament el convenciment de la necessitat de potenciar l’interès de l’alumnat vers les ciències, la tecnologia i les matemàtiques i d’incrementar la presència de noies i de l’alumnat socialment desafavorit en els estudis i professions relacionats amb l’àmbit cientificotecnològic, especialment les enginyeries.

El nostre projecte pretén crear espais de coincidència horària i espacial entre les matèries de l’àmbit científicotecnològic i artístiques, per tal de treballar projectes i activitats de manera globalitzada , creativa i contextualitzada. Volem començar implementant una franja de projectes STEAM a 1r d’ESO, en què els alumnes treballaran el projecte PlanetBase, amb la participació de les matèries Biologia/Geologia, Tecnologia i Visual i Plàstica. Us n’anirem informant.

També fan equip amb nosaltres diverses entitats de la ciutat:
Idibell. Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge
Pessics de Ciència
Nubòtica Academy
Espai Social de Fabricació. Anadromes
Centre Cultural Bellvitge-Gornal
Televisió de l’Hospitalet
EASD Serra i Abella
I també el Xabier Arktazcoz, com a arquitecte voluntari, antic assessor en el projecte de centre Vassari21 (CRIDA Fundació Bofill per a la millora dels espais escolars)

Aquest és el vídeo de presentació/motivació que hem presentat. Agraïm la col·laboració de tothom que hi ha participat, especialment també de la Mili (Visual i Plàstica) i de la Dolors (Música), que el van grabar i muntar … Us STEAMem!!!

La televisió de l’Hospitalet ha fet ressò sobre el programa STEAMcat i la nostra participació:

El nucli impulsor d’aquest projecte: l’S(TEAM)2
Adela Barreda, directora
Carolina Crespo, cap dept Tecnologia
Diana Herrero, cap dept Matemàtiques
Ana Recio, cap dept Artístic
Carme Torrijos, coordinadora de Batxillerat, responsable de Coeducació
* S(TEAM)2 = STEAM team
El fet que el nucli impulsor estigui format exclusivament per dones és casual. El homes també són benvinguts (i participen) en el nostre projecte 🙂