Com cada curs l’alumnat de 4t d’ESO tanca una etapa educativa. És per això que durant el segon i el tercer trimestre engeguem el projecte Després de l’ESO, què?

A través d’aquest projecte es pretén:

■  Acompanyar i guiar el procés de presa de decisions de l’alumnat respecte a les diferents opcions de formació postobligatòria.  

■  Acabar de consolidar les competències treballades des dels diferents àmbits fent una proposta de treball significativa.

I com ho farem? 

Després de l’ESO, què? és un projecte a través del qual els i les noies de 4t d’ESO posen sobre la taula els seus interessos, habilitats, capacitats, hàbits…; coneixen tota l’oferta que el sistema educatiu els ofereix a curt i llarg termini; descobreixen professions noves i emergents; s’imaginen diferents camins possibles per projectar-se en el seu futur imaginari; cerquen experiències semblants en el seu entorn proper.

Al llarg de tres mesos l’alumnat anirà plasmant els seus pensaments i reflexions a la seva pròpia carpeta d’orientació. Totes aquestes reflexions es materialitzaran, abans de les preinscripcions, en una presentació sobre “Què faré després de l’ESO” on l’alumnat haurà d’explicar el primer pas que farà en la seva formació acadèmica postobligatòria.

Tasca de final de projecte d’orientació d’una alumna de 4t ESO (curs 2019-20)