El programa AULA L’H, de TVLH (20.00h), conduït per Núria Toril, ha tornat a emetre el passat 24 de novembre la seva secció “Dones de ciència”. En aquest programa es donen a conèixer les biografies de dones que tenen un paper important en l’àmbit científic. Enguany, igual que el curs passat, tornem a posar cara a les científiques de l’IDIBELL, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge, amb el qual fem tàndem.

Igual que el curs anterior, el programa torna a comptar amb la col·laboració regular dels i les alumnes de 2n de Batxillerat Artístic del nostre institut, que s’encarrega d’il·lustrar les científiques de les quals es van parlant. Tornem a assumir aquest repte amb empenta i il·lusió.

La primera científica d’aquest curs ha estat la Dra. Conxi Lázaro, cap del grup de recerca en Càncer Hereditari de l’IDIBELL i directora de la Unitat de Diagnòstic Molecular de Càncer Hereditari de l’ICO.A l’IDIBELL lidera diverses línies de recerca centrades en la síndrome hereditària del
càncer de mama i d’ovari i en el desenvolupament de noves estratègies terapèutiques
per la Neurofibromatosi tipus 1.

Tot l’alumnat de 2n de Batxillerat Artístic hi ha contribuït amb il·lustracions. La feina ha estat increïble! Finalment s’han seleccionat per a la seva emissió les de la Andrea Aranda, Alicia Buera, Paula Durán, Joana Martos, Marta Menchén, Olimpia Ruiz, Anna Saez, Sergi Santiago, María Zapata i, de forma especial, la de la Yesarela Santiesteban, de la qual a més n’hem filmat el procés creatiu.

Pots clicar a sobre de la imatge per visualitzar el programa.