Durant el tercer trimestre l’alumnat de 2n de batxillerat artístic ha continuat col·laborant amb la secció “Dones de ciència” del programa AULA L’H, de TVLH, conduït per Núria Toril.

Aquest cop ens hem encarregat d’il·lustrar a la Dra. María Molina, cap del grup de recerca en Pneumologia de l’IDIBELL i responsable de la Unitat Funcional d’Interstici Pulmonar del Servei de Pneumologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge. Actualment lidera el projecte PRECISION-ILD, que pretén millorar el diagnòstic precoç i el tractament personalitzat de les malalties pulmonars intersticials mitjançant la recerca de biomarcadors útils. college football jerseys custom nfl football jerseys yeezy boost 350 v2 hyperspace johnny manziel jersey college football jerseys oregon football jerseys stetson straw cowboy hats black friday wig sale Iowa State Football Uniforms sac à dos eastpak air jordan 1 low flyease keyvone lee jersey durex intense vibrations ring custom youth hockey jerseys custom youth hockey jerseys

La seva carrera com a científica ha estat marcada per dues fites. La primera, el seu projecte de tesi doctoral, centrat en l’estudi del sistema de proteïnes renina-angiotensina al pulmó, i com aquest afecta al procés de fibrosi. Els seus descobriments en aquest camp van reprendre gran rellevància arran de la COVID, ja que l’enzim que havia estudiat en profunditat està relacionat amb el dany pulmonar causat per la infecció del virus SARS-CoV-2. La segona fita fou el treball de la relació entre la reparació pulmonar i la llargada dels telòmers, situats als extrems dels cromosomes, entre altres disfuncions reparatives conseqüència d’alteracions genètiques en fibrosi pulmonar. Els seus resultats, considerats esbojarrats en un primer moment, han resultat claus a l’hora de traslladar l’anàlisi genètica a la pràctica clínica, el que actualment sembla ja normal i lògic.

Un cop més tot l’alumnat de 2n de Batxillerat Artístic hi ha contribuït amb il·lustracions. Finalment s’han seleccionat per a la seva emissió les de la Paula Durán, Abril Luna, Joana Martos, María Sabau, Marta Menchén, Olimpia Ruiz, Yesarela Santiesteban, María Zapata i, de forma especial, la de l’Andrea Aranda, de la qual a més n’hem filmat el procés creatiu.

Pots clicar a sobre de la imatge per visualitzar el programa.