Els alumnes de reforç de 2on d’ESO del nostre institut han conclòs avui el projecte de Germans Lectors que han vingut desenvolupant durant tot el curs.

Cada dimecres al matí des del mes d’octubre de 2015 i fins dimecres 11 de maig, David Castillejo, David Gomar, David Martín, Jean Karl Díaz, Mustapha Khayi, Chen Wu, Ainhoa Palomo, Lorena Fragoso, Iratxe Benítez, Mercè Amaro, Víctor Gómez i Coraima Fernández han anat a l’escola La Marina per a ajudar als alumnes de 2on de primària a llegir contes.

L’activitat ha estat dirigida per la nostra companya Sílvia Bundó (Educadora Social – ABSS Districte V) i ha contat amb la col·laboració de la Eli, alumna de pràctiques, les mestres de l’escola La Marina així com també del Departament d’Orientació del nostre institut.

Són nombrosos els beneficis que ha arribat a tenir aquest projecte tant per als alumnes de primària com per als nostres estimats alumnes de reforç de 2on d’ESO ja que la majoria han pogut desenvolupar valors tan importants com l’empatia.

En l’última sessió de “Germans Lectors”, els alumnes de primària ens prepararen una sorpresa en forma d’esmorzaret amb xocolate i galetes, TOT UN DETALL!!

“A la sortida, la Silvia Bundó ens comentava la seua satisfacció perquè està convençuda que, tenint en compte les possibilitats de cada alumne i dels problemes conductuals que tenen molts d’ells, han sabut buscar estratègies per tal que el nen mostrara interès envers la lectura. Ara ja estem pensant en el pròxim curs per tal de poder dur a terme activitats semblants que siguin motivadores”.

“Des del Departament d’Orientació també han valorat positivament l’activitat ja que permet desenvolupar una doble empatia envers l’alumne i també posant-se en el lloc dels professors de l’institut, de com es senten davant les situacions problemàtiques a l’aula i la utilització de diferents estratègies motivadores per tal de crear l’atenció i el plaer en la lectura”.