Divendres 3 de juny va tenir lloc la jornada de cloenda de curs de l’Agenda 21 Escolar de l’Hospitalet als espais exteriors del centre cultural Tecla Sala. Com cada any, aquesta jornada se celebra al voltant del dia mundial del Medi Ambient. A més, enguany hem celebrat el 10è aniversari de l’A21E …
Clicant sobre la foto oficial podeu veure el vídeo de la crònica de la jornada a LH digital

Cada any per aquesta jornada oferim un taller demostratiu de cotxes solars (conegueu el projecte >>), treballat prèviament des dels departaments de Ciències i de Tecnologia amb els alumnes del nostre Consell Verd.
Donada la poca interactivitat que permeten els cotxes solars i els evidents problemes d’autonomia (si no hi ha sol, no funcionen), enguany ens vam proposar ampliar la nostra flota amb robots alimentats amb energia solar, capaços de funcionar en qualsevol condició lumínica i amb capacitat d’interacció amb les persones.
Alguns usuaris van trobar que els nostres robots són molt lents. Cal tenir en compte que la velocitat no era un objectiu del projecte, i que tots els requeriments inicials s’han aconseguit:

Donada la complexitat del disseny, construcció, programació i posada en marxa dels robots, aquesta activitat no s’ha realitzat amb tots els membres del Consell Verd, sinó amb un petit grup de 6 alumnes experts en robòtica (4 consellers verds) de diferents cursos amb els professors Aleix Diz (Física) i Carolina Crespo (Tecnologia):
El projecte està documentat al nostre bloc Tecno-Lògic >>

Tot i l’aspecte final dels nostres robots, protegits de manera conscient per un envàs reciclat, el material utilitzat és molt car. Hem d’agrair el suport econòmic del nostre ajuntament en subvencionar part d’aquest projecte.

Enguany, a més, hem rescatat el nostre primer projecte solar: la cuina DATS (conegueu el projecte >>), no tan potent com les comercials però capaç d’arribar a més de 140 ºC.

Aquest és el nostre àlbum de fotos de l’activitat: