El projecte Bellvitge Medieval ha culminat amb una representació teatral, ambientada en aquest període històric, que ha posat de manifest les competències lingüístiques (en llengua catalana, castellana i anglesa) i les de les ciències socials del nostre alumnat. A més a més, també han pogut demostrar-nos les seves dots artístiques amb la confecció de l’escenografia de l’obra.

Al llarg del segon trimestre, els quatre grups de 2n d’ESO han estat treballant de forma cooperativa la redacció de dues escenes i la creació dels diferents espais medievals, com per exemple: l’ermita, la plaça del mercat i el castell de Bellvitge. Els i les alumnes van utilitzar diversos materials com cartró, pintures o ceres de colors i, també, elements de decorat diversos, com cistelles, fruites, verdures i cereals per fer l’ambientació el més real possible. La vestimenta que van lluir aquell dia, també va ser d’allò més especial; tothom va rebuscar en el seu fons d’armari peces de roba que poguessin imitar la vestimenta de l’època.

El passat dilluns 7 de juny, una part del pati de l’institut va adquirir una flaire medieval: l’esperada dramatització havia arribat. A primera hora es va realitzar el muntatge de decorats i la resta del matí es va aprofitar per fer les representacions de cada grup-classe, tot respectant les mesures de la COVID. La dramatització de cada grup va durar, aproximadament, uns quaranta-cinc minuts. En el desenvolupament de les escenes es podia intuir com era la zona de Bellvitge, coneguda com Malvígia, i la resta del territori català. Els personatges que apareixien a les escenes volien representar els diversos estaments de l’Edat mitjana: els no privilegiats (pagesos i artesans) i els privilegiats (noblesa i clero). I, a més a més, quelcom profitós també va ser que van renéixer les oblidades formes de cortesia, com per exemple: vós, vostè o gràcies.


L’alumnat hi va posar empenta i esforç i, gràcies a això, vam poder gaudir-ne tots plegats!

Podeu veure el reportatge fotogràfic clicant aquí!