Ahir dijous 31 els i les alumnes de 2n de Batxillerat van assistir a la dramatització de Mirall trencat de Mercè Rodoreda, una de les lectures obligatòries que serà objecte d’avaluació a les properes proves de selectivitat.

La versió que vam veure al SAT Teatre és la proposada per la Companyia de Teatre de Ponent  dins del projecte Teatre i Literatura.  Es tracta d’un viatge per l’imaginari i la paraula de l’autora de la mà de dues de les dones protagonistes de la novel·la, Teresa Goday i Armanda, la seva fidel cuinera. Sons, colors  i imatges acompanyen les paraules de les actrius, Mònica Luchetti i Cinta Moreno. El muntatge ha estat dirigit per Txell Rodales. En acabar les dues actrius han propiciat un fòrum.

Tot i que el nostre alumnat no està avesat a aquest format de teatre llegit, sens dubte els fragments  de la novel·la triats per la directora els han ajudat a recordar la novel·la que havien llegit prèviament.

Una dama, una família, una casa i un mirall. Aquests són els elements a partir dels quals es teixeix la novel·la de Mirall trencat. Escrita en la maduresa de Mercè Rodoreda, la història recull la vida de tres generacions de la família Valldaura des de finals del s. XIX fins a després de la fi de la guerra civil.