Enguany el nostre institut participa al programa AquíSTEAM de la UPC.

AquíSTEAM és una iniciativa de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per apropar-se específicament a l’alumnat d’entre 9 i 14 anys dels centres educatius de Primària i Secundària, amb l’objectiu de trencar els estereotips i rols de gènere establerts a la societat en relació als estudis de tecnologia i enginyeria.  El programa vol fer visibles, des d’aquestes edats primerenques, referents femenins d’aquests àmbits d’estudi i professió i atreure-hi el talent que, de ben segur, hi ha a les nostres aules.

Es així que, abans de Nadal, ens va visitar  la nostra referent dins del programa AquíSTEAM, la Núria Castell, hospitalenca, doctora en informàtica,  especialista en tractament automàtic del llenguatge natural i intel·ligència artificial i professora i exdegana de la Facultat d’Informàtica de Barcelona (UPC).  

La Núria va conversar amb cadascun dels grups de 1r d’ESO i els va explicar els seus orígens a l’Hospitalet i la seva exitosa trajectòria professional. 

AquíSTEAM

AquíSTEAM

Els nois i noies s’hi van engrescar. Van reflexionar amb ella sobre el nou món que se’ns obre amb la revolució tecnològica i li van fer moltes preguntes.

AquíSTEAM

AquíSTEAM

Aquí us n’hem recollit algunes:

Si un cotxe conduït automàticament per intel·ligència artificial ocasiona un accident mortal, qui n’és el culpable? El propietari del vehicle? El fabricant? L’enginyer o enginyera que el ha dissenyat?

Ens poden treure la feina les màquines? O les màquines creen nous llocs de treball?

Podem ser feliços si el nostre animal domèstic o la nostra parella és un robot?  

I moltes més!

Gràcies, Núria, per la teva visita, per la teva predisposició, per l’accessibilitat, pel teu compromís. 

Seguim! Queda tant per fer!

Si voleu veure més fotos de la trobada, cliqueu aquí.

#STEAMcat