Activitats


L'espai verd de l'IES Bellvitge


Cinema en curs

     

 

La Revista BellNet

Aquest és ja el tercer any que el centre elabora una revista digital. BELLvitge a InterNET neix del desig, per una banda, de publicar pàgines web realitzades per alumnes del centre i per una altra, de donar difusió a les activitats que realitzem.

 

Si voleu una informació més detallada de l'activitat, feu clic aquí.

CD ROM i Webs de Ciència

En els darrers anys s'ha portat a terme una tasca de familiarització dels alumnes amb les noves tecnologies informàtiques, fruit d'això hi ha la realització de diversos CD-ROM’s i Webs de Ciència:

CD-ROM's

Webs de Ciència

Vam presentat treballs tant a l'edició de 1996, com a la de 1997 del concurs webs de ciència organitzat per la SGTI. Aquí podeu trobar els treballs i els premis obtinguts: 

 

 

Tecnologia

A partir d'una iniciativa de l'ICAEN (Institut Català de l'Energia) el nostre centre ha dut a terme dos projectes. L'anomenat "Cuina Solar"va obtenir el cinquè premi en el concurs el recorregut de l'Energia

Fotografia

Fa anys al centre s'ha considerat la fotografia com una eina molt important per a estimular la creativitat personal i el coneixement de l'entorn. El fet d'impartir batxillerat artístic ha donat un impuls a aquesta disciplina a uns els alumnes poden expressar de forma immediata tots els seus coneixements d'imatge i composició. S'han presentat a concurs treballs durant els anys 1998, 1999, 2000, 2001 i en tots ells els jurats han considerat que els treballs presentats eren mereixedors de premis. 

 

Vídeo

Des de l'any 2002 els alumnes de 2n de Batxillerat Artístic han treballat el vídeo digital com a mitjà d'expressió artística. La dotació que va arribar aquest any destinada a Batxillerat artístic amb una estació de vídeo digital ens ha permès presentar treballs al concurs organitzat pel SMAV. Si voleu una informació més detallada de l'activitat, feu clic aquí.

L'any 2002 vam presentar un conjunt de 5 treballs d'animació. EL curt "Dins el zulo" va ser premiats pel jurat al VIII Premis de Video Escolar.

El curt "Dins el Zulo" va ser seleccionat l'any 2003 per participar al "Encuentro de Grupos Escolares de cine y video" dins la "18 Edición del Festival Internacional de Cine Cinema Jove" celebrada a València.

Al març del 2003 els curtmetratges"Dins el zulo" , "Ei! Que tinc gana!", "El fumador passiu", "Jaumeta" i "Com a gat i peix" van participar al "Certamen de Cortometrajes de Ficción en Catalán del Gobierno Balear"

L'any 2004 el curt "Metamorfosi" va ser finalista als X Premis de Video Escolar i van ser seleccionats els curts "El misteri de la ploma", "Un dia qualsevol" i "Formigueix".

A novembre de 2004 el curs "Dins el Zulo" ha estat seleccionat pel "4th European Meeting of Young People's Audiovisual Creation" - Camera Zizanio a Grècia.

L'any 2005, el curt 4 ,on es tracten de manera poètica els quatre elements de la natura: aigua, terra, aire i foc, estat premiat com a finalista als 11ens premis de vídeo escolar.

També l'any 2005, els curts "Cargol Pintor", "Muntant una vida", "Metamorfosi" i "Formigueix", han estat seleccionats per participar a la part competitiva del Encuentro Audiovisual de Jóvenes part del 20 Festival Internacional de Cine: Cinema Jove. Cargol Pintor ha obtingut l'Accèsit de la categoria B i Muntant una vida ha obtingut la menció i diploma acreditatiu a la película més innovadora.

Si feu clic aquí podreu veure una fotografia del lliurament de premis.

 

Dibuix

Seguit amb la filosofia que les noves tecnologies han  d'ésser integrades a les diferents assignatures al centre es fa us de l'ordinador com una eina més de la creativitat artística. Aquí estan els treballs que s'han anat presentant a les activitats proposades per la SGTI.

 

 

 

Actualment el centre col·labora en el projecte @rt exchange. És una iniciativa patrocinada per Hewlett Packard amb la intenció d’explorar l’ús de la tecnologia digital amb un intercanvi de creativitat, utilitzant l’art com el llenguatge de comunicació, la tecnologia digital com l’instrument i Internet com el mitjà. Més informació...