El programa AULALH, de TVLH (20.00h), conduït per Núria Toril, ha estrenat el dimecres 13 de novembre la nova secció “Dones de ciència”, en què es donaran a conèixer les biografies de dones que han tingut un paper important en l’àmbit científic.
Podem felicitar-nos que la nova secció comptarà amb la col·laboració regular dels i les alumnes del Batxillerat Artístic del nostre institut, que s’encarregaran d’il·lustrar les científiques de les quals es vagi parlant. Un repte que hem assumit amb empenta i il·lusió, sota la guia de la professora Mili Esono.
La primera científica del programa ha estat Rosalind Franklin (1920-1958).  Una dona en un món d’homes, que va copsar per primer cop  l’estructura del DNA o ADN gràcies a la seva ara cèlebre fotografia 51, que va ser fonamental per describir-ne l’estructura de doble hèlix.
Tot l’alumnat de 2n de Batxillerat Artístic hi ha contribuït amb il·lustracions de Franklin. La feina ha estat increïble! Per motiu de temps, s’han seleccionat per a la seva emissió  les de la Valeria, l’Andrea, l’Alondra, la Jana, la Carlota, la Yu, la Milena, la Naomi, l’Aaron, l’Ainhoa i, de forma especial, la de la Tània,  de la qual a més n’hem filmat el procés creatiu.

Procés creatiu


Per si voleu visionar la secció “Dones de ciència”  dedicada a Rosalind Franklin, emesa a TVLH, aquí us deixem aquest enllaç. Esperem que us agradi!
Enhorabona a tots i totes per la feina feta, el compromís i la creativitat i, a la Tània en especial, per haver pogut mostrar en el programa el seu procés creatiu.  Gràcies a TVLH, pel repte i la confiança!